Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Τι συμβαίνει με τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα για το Μεταναστευτικό;

                                                                                                   Λάρισα 31 Οκτωβρίου 2019

                                                                      Π Ρ Ο Σ : 1) Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
                                                                                     ( Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)            
                                           2) Μ.Μ.Ε.

« Τι συμβαίνει με τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα για το Μεταναστευτικό;» 


   Εκδόθηκε από το Α.Ε.Α. διαταγή με θέμα την ενίσχυση αστυνομικών υπηρεσιών με αστυνομικό προσωπικό για παροχή υπηρεσιών ασφαλείας στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, μέσω της στελέχωσης των Διμοιριών Υποστήριξης.


   Δυστυχώς όμως η δαπάνη για τις μετακινήσεις των συναδέλφων σύμφωνα με την ανωτέρω διαταγή, επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο και όχι το αρμόδιο Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας –Τομέας Σύνορα και Θεωρήσεις –Εθνικό πρόγραμμα 2014-2020.
   Η απόφαση αυτή έχει σοβαρές επιπτώσεις όπως επιβάρυνση των παγίων προκαταβολών των Διαχειρίσεων, σε συνδυασμό και με τις άλλες αποσπάσεις με έξοδα δημοσίου (Κρήτη, Κόρινθο κ.α.), με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα για προκαταβολές απλών μετακινήσεων (π.χ. μεταγωγές, δικαστήρια κλπ), τη μειωμένη εκτός έδρας αποζημίωσης λόγω διαφορετικής φορολόγησης, τον πολύ αργό ρυθμό εκκαθάρισης  και άλλες.
   Μας προξενεί τεράστια εντύπωση αυτό το πισωγύρισμα, τη στιγμή μάλιστα που λίγους μήνες πριν πανηγυρίζαμε για την ένταξη όλων των δράσεων στα Ευρωπαϊκά Ταμεία και την άμεση προκαταβολή του 80% του συνολικού ποσού.
      Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το όλο θέμα είναι καθαρά διαδικαστικό και στο τέλος αυτή η δράση θα καλυφθεί από Ευρωπαϊκά κονδύλια. Ειδάλλως θα υπάρξουν τεράστια θέματα τόσο στη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος όσο και στα συμφέροντα του αστυνομικού προσωπικού που έχουμε τη τιμή να υπερασπιζόμαστε!


Τελικά που πηγαίνει αυτός ο πακτωλός χρημάτων για το μεταναστευτικό;



Τελευταίες αναρτήσεις