Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Μέριμνα από την ένωση για τους εργαζόμενους στα μέτρα στα διόδια και επί του οδικού άξονα ΠΑΘΕ.

 

Το Σωματείο αποφάσισε, ανήμερα της ημέρας του Πάσχα, να μοιράσει μέσω catering, πακέτα με το πατροπαράδοτο οβελία ατομική σαλάτα και γλυκό, για όλους τους συναδέλφους που θα είναι μέτρα στα διόδια και επί του οδικού άξονα ΠΑΘΕ.

Τα πακέτα θα βρίσκονται στα διόδια, λίγο μετά την ώρα έναρξης μεσημβρινής βάρδιας.
Καλό Πάσχα και σε όσους εργάζονται τους ευχόμαστε του χρόνου να βρίσκονται με τους οικείους τους.

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Μέτρα κατά τη περίοδο εορτών του Πάσχα - Για άλλη μία φορά μόνοι μας!!!!

 

                                       Λάρισα 24 Απριλίου 2021

 

Θ έ μ α : « Μέτρα κατά τη περίοδο εορτών του Πάσχα » 

 

   Για ακόμα μια φορά, η Φυσική και κατ' επέκταση, η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επεφύλαξε "έκπληξη" στους συναδέλφους, ενόψει των εορτών του Πάσχα. 

   Ενώ εχθές Παρασκευή (23-4-2021) εκδόθηκαν οι εβδομαδιαίες Υπηρεσίες, σήμερα ζητήθηκε από τη ΓΕΠΑΔ,  εντατικοποίηση των μέτρων στα διόδια, ενώ ήδη εκεί υπάρχουν δυνάμεις, που ενεργούν συνεχείς ελέγχους, όρθιοι μέσα στη βροχή.


   Ουδείς βέβαια σκέφτηκε ότι ο νομός Λάρισας είναι σεισμόπληκτος και στα χωριά που έχουν χτυπηθεί από τον εγκέλαδο υπάρχει από τη πρώτη μέρα της καταστροφής ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης. Ένα σχέδιο που διεκπεραιώνεται από τις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις, με φιλότιμο και επαγγελματισμό με αποτέλεσμα να έχουμε αποσπάσει ως Ελληνική Αστυνομία τα συγχαρητήρια όλων!

   Εκτός των ανωτέρω έχουμε δυστυχώς και άλλα τραγελαφικά. Με διαταγή του ΑΕΑ, συνδράμουμε μικτά συνεργεία με υπαλλήλους της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και της Εφορίας, για ελέγχους σε φορτηγά που μεταφέρουν αμνοερίφια. Υποτίθεται ότι η παρουσία του ένστολου αφορά τη στάθμευση των οχημάτων. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι τα τιμολόγια από τα ελεγχόμενα οχήματα τα αποστέλλει η Διεύθυνση Αστυνομίας, στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μαζί με σχετικό πίνακα. Μία ακόμα άσκοπη γραφειοκρατική διαδικασία. Ένα ακόμα πάρεργο. Μας συγχωρείτε, αλλά αυτό δεν είναι συνδρομή αλλά εξ ολοκλήρου ανάθεση. 

Πάλι καλά δηλαδή που δε μας ζήτησαν να εποπτεύουμε και τα σφαγεία!

   Ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι αυτές τις Άγιες Μέρες, δε πρόκειται να γίνει αποδεκτή εκ’ μέρους μας, ουδεμία έκπτωση στα δικαιώματα των συναδέλφων μας,  όσον αφορά το ωράριο, τις ημερήσιες αναπαύσεις και τις προγραμματισμένες άδειες.

 

  Η υπομονή μας τελείωσε.

 Στη πρώτη γραμμή της πανδημίας - Με ψυχολογία στο ναδίρ - Ξεχασμένοι από όλους - Χωρίς απολύτως καμία αποζημίωση - Απλοί αριθμοί σε λευκό χαρτί....

 

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΌΝΟΙ ΜΑΣ!!!!



ΠροςΑρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας

(Μέσω ΠΟΑΣΥ)

                                                                          Κοιν:1) ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας

                                                             2) Δ.Α. Λάρισας

                                                                                3) Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Δωρεά τριών οικίσκων Προκάτ και μίας τουαλέτας απο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών, καθώς και πλήρης ηλεκτρικού εξοπλισμού από τον κ. Σούκο Κωνσταντίνο (SOUKOS Robots) σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Λάρισας στους σεισμόπληκτους Δαμασίου

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΎΠΟΥ

Έγινε σήμερα (16-4-2021) στις εγκαταστάσεις της εταιρείας προκατασκευασμένων σπιτιών, του κ. Κούρτη Ευάγγελου, η παράδοση από τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) τριών Προκάτ οικίσκων και μιας τουαλέτας, σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.



Οι οικίσκοι θα εγκατασταθούν στο Δαμάσι Τυρνάβου και η τουαλέτα στο Δημοτικό Σχολείο Μεσοχωρίου Ελασσόνας. Ο ένας εκ των οικίσκων θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος δημοσίου πλυντηρίου, στον καταυλισμό σεισμόπληκτων Δαμασίου.


 Ο ηλεκτρικός εξοπλισμός των οικίσκων και του δημόσιου πλυντηρίου, είναι χορηγία του επιχειρηματία κ. Σούκου Κωνσταντίνου, σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Λάρισας.
Για μια ακόμα φορά οι Έλληνες Αστυνομικοί έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και απέδειξαν ότι είναι ενεργά και δυναμικά μέλη της κοινωνίας μας.





Στη σεμνή τελετή παρευρέθηκαν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κκ Ιερώνυμος, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Γερακαράκος Γρηγόριος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας κ. Νταβούρας Αθανάσιος και ο αντιπρόεδρός της κ..Ζίκος Χρήστος, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Κόκουρας Ιωάννης, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας ταξίαρχος κ. Μαντζιώκας Αστέριος, ο επιχειρηματίας κ. Σούκος Κωνσταντίνος , ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δαμασίου κ. Τσανάκας Γεώργιος και ο τοπικός σύμβουλος Δαμασίου κ. Κυρατζής Γεώργιος.

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

«Αστυνόμευση σεισμόπληκτων περιοχών»

 

 

    Λάρισα  12 Απριλίου 2021


 Ένα μήνα και πλέον μετά το καταστροφικό σεισμό που χτύπησε τη περιοχή μας παρατηρούμε ότι συνεχίζεται η διάθεση μέτρων τάξης, ασφαλείας και τροχαίας, με σχεδόν τον ίδιο αριθμό δυνάμεων  που διατέθηκαν την πρώτη μέρα της καταστροφής.




 Για ευνόητους λόγους δε θα αναφερθούμε στον ακριβή αριθμό περιπολικών και ατόμων όπως και το που κινούνται σε καθημερινή βάση. 

 Μπορούμε ωστόσο  να επισημάνουμε ότι η συνέχιση διάθεσης περιπολικών από τη μόνιμη Διμοιρία , το Τ.Α.Δ. , την  Ο.Π.Κ.Ε, την Υ.Α.Λ., και από περιφερειακά Α.Τ., οι συνάδελφοι των οποίων διανύουν καθημερινά δεκάδες χιλιόμετρα προς εκτέλεση υπηρεσίας με ότι αυτό συνεπάγεται, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται επ' αόριστον.

 Από την πρώτη στιγμή, παρά τα τεράστια προβλήματα με την παράλληλη αστυνόμευση των δύο σταθμών διοδίων επί του οδικού άξονα  Π.Α.Θ.Ε. ,το προσωπικό της Δ.Α. Λάρισας χωρίς καμία ενίσχυση ανταποκρίθηκε άψογα στα καθήκοντα και την αποστολή του.

 Αναμένουμε τις αποφάσεις σας επί του ανωτέρω ζητήματος γιατί εν τέλει, εφόσον από την πρώτη μέρα ως τώρα έχουμε τις ίδιες δυνάμεις, αυτό σημαίνει ή ότι στην αρχή των μεγάλων προβλημάτων ήταν λίγες ή ότι τώρα που αυτά έχουν μειωθεί, σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον, οι δυνάμεις αυτές είναι πολλές!!!


 Π Ρ Ο Σ:  Δ.Α. Λάρισας 

 Κ Ο Ι Ν:  ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας

 

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Δελτίο Τύπου για τον τραυματισμό του δεκατριάχρονου αγοριού.

 

     Λάρισα 3 Απριλίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας καταγγέλλει το πόλεμο λάσπης  κατά αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, ο οποίος ξεκίνησε από καταγγελία συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης εκπαιδευτικών και ενισχύεται μέσω της αθρόας αναπαραγωγής αυτής από τα ΜΜΕ.

Δηλώνουμε ότι όσα διασπείρονται είναι απολύτως ψευδή, συκοφαντικά και προβοκατόρικα. Καλούμε όσους απερίσκεπτα και πρόθυμα κατασυκοφαντούν τους Αστυνομικούς και την Ελληνική Αστυνομία, να ενημερώνονται σωστά και υπεύθυνα, πριν εκτοξεύσουν τη λάσπη τους.

 Το ατύχημα του νεαρού παιδιού ουδεμία σχέση έχει με «αστυνομική βία», όπως κάποιοι θέλησαν να παρουσιάσουν. Ούτε το παιδί, ούτε οι γονείς του (που προφανώς περισσότερο ενδιαφέρονται από μια συνδικαλιστική παράταξη….) κατήγγειλαν κάτι τέτοιο.

   Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να αμφισβητεί τη κοινωνική μας ευαισθησία. Δεν θα ανεχθούμε καμία περαιτέρω συκοφαντία, ύβρη ή ψευδολογία, με στόχο τους συναδέλφους και το Σώμα που έντιμα, ευσυνείδητα και με αυταπάρνηση υπηρετούμε, με μόνο μας στόχο τη προστασία των Λαρισαίων συμπολιτών μας.


  Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο  παιδί.


   Δηλώνουμε την έμπρακτη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους του ΤΔΝ Λάρισας και προειδοποιούμε ότι πλέον δε θα αφήσουμε καμία ευθεία προσβολή και ψέμα αναπάντητο, όπως και ότι μαθήματα Δημοκρατίας και κοινωνικής ευαισθησίας, δεχόμαστε μόνο από όσους είναι ικανοί και άξιοι να μας δώσουν και όχι προφανώς από πολιτικολογούντες κομματικούς υπηρέτες! 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ !!!

 


 

Τελευταίες αναρτήσεις