Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση-Διαμαρτυρία για θέματα Τ.Τ.Αυτ/μων και για τη μη σωστή επάνδρωση των περιπολικών



Λάρισα 02 Οκτωβρίου 2012

                                                  
                                    Προς: Κο Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας
                                                                                     
                                                         
 Θέμα: «Θέματα του Τ.Τ. Αυτ/μων – Επάνδρωση περιπολικών με ένα (1) άτομο».    


Κύριε Διευθυντά
   Κατά τη πρόσφατη επίσκεψη του Σωματείου μας στο Τ.Τ. Αυτ/μων και κατόπιν συζήτησης με το προσωπικό, διαπιστώθηκαν διάφορα θέματα, τα βασικότερα εκ’ των οποίων είναι η παρουσία των περιπολικών στα διόδια και η σωστή επάνδρωσή τους, ειδικά του ανακριτικού οχήματος.
   Όσον αφορά τα διόδια δε μας βρίσκει σύμφωνους η τακτική που υπάρχει να αποστέλλονται περιπολικά και μάλιστα με ένα άτομο, με το πέρας του απαγορευτικού, στα διόδια Πυργετού και Μακρυχωρίου, για να υπάρχει πληρωμή του αντιτίμου από τα φορτηγά.
   Φρονούμε ότι είναι επαρκέστατο το νομικό πλαίσιο ώστε η διαχειρίστρια εταιρία να μπορεί να εισπράττει το αντίτιμο από όσους οδηγούς αρνούνται να το καταβάλλουν. Ας μη μας διαφεύγει εξάλλου ότι το ΤΤ Αυτ/μων είναι Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. και όχι της Διαχειρίστριας Εταιρίας.
    Επειδή η συγκεκριμένη κοιλάδα είναι η μοναδική δίοδος πολιτών αλλά δυστυχώς και πάσης φύσεως εγκληματιών από βορά προς νότο και αντίστροφα και έχουν συμβεί κατ΄επανάληψη διάφορα αδικήματα όπως πυροβολισμοί ,μεταφορά λαθρομεταναστών ,ανεύρεση κλεμμένων οχημάτων ,διακίνηση ναρκωτικών ,με ότι αυτά συνεπάγονται ,ερωτούμε τι μπορεί να προσφέρει ένα περιπολικό της τροχαίας με ένα άτομο και αν αναγκαστικά χρειαστεί να παρέμβει από πού και πόσο σύντομα θα μπορέσει να ενισχυθεί.  
  Μπορεί το σχετικό σχέδιο αστυνόμευσης να προβλέπει παρουσία περιπολικού εντός της Κοιλάδας όλο το 24ωρο, όταν όμως αυτό είχε εκπονηθεί το ΤΤ Αυτ/μων είχε και περισσότερο προσωπικό σε σχέση με τώρα.
   Επειδή λοιπόν δε μπορούμε σε εποχή λειψανδρίας να τα έχουμε όλα, γνώμη μας ,σε σχέση πάντα με την ασφάλεια του συναδέλφου, είναι ότι όταν το ανακριτικό δε μπορεί να επανδρωθεί σωστά, τότε ο Αξ.Υπ. να βρίσκεται στην Υπηρεσία και να εξέρχεται μόνο όταν προβλέπεται.
   Κε Διευθυντά
   Εκτός του ΤΤ Αυτ/μων σοβαρότατο πρόβλημα σωστής επάνδρωσης περιπολικών, αντιμετωπίζουν και τα ΑΤ Ραψάνης και Αγιάς. Τα Τμήματα αυτά δε μπορούν ούτε σε μία βάρδια το 24ωρο να έχουν πλήρη περιπολία. Εννοείται ότι με ένα άτομο, χιλιόμετρα μακριά από το τμήμα, χωρίς κανένα κοντινό περιπολικό προς ενίσχυση δε νοείται περιπολία. Αποτέλεσμα είναι ο ελλιπέστατος έλεγχος, οι συνεχείς διαρρήξεις και βέβαια τα δυσμενή σχόλια των πολιτών.
   Γνωρίζεται το ζήτημα πολύ καλά και ευελπιστούμε ότι με την επιστροφή των αποσπασμένων από τον Έβρο, θα γίνει προσπάθεια ώστε να μπορούν έστω κάποιες βάρδιες των Τμημάτων αυτών να είναι πλήρως επανδρωμένες και σε συνδυασμό με τη παρουσία ανά τακτά διαστήματα των ΟΠΚΕ – ΟΕΠΤΑ στις περιοχές αυτές, οι συνάδελφοι και κατ’ επέκταση  οι πολίτες να νιώσουν το μερίδιο ασφάλειας που τους αναλογεί.
   Κ.Διευθυντά
   Για εμάς προέχει η ασφάλεια των συναδέλφων και  θα τη διαφυλάξουμε με όλα τα μέσα. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες οι οποίες θα δώσουν άμεσα λύση στο σοβαρό αυτό θέμα και να γνωρίζεται ότι η Ένωσή μας δε σταματά μόνο στην εποικοδομητική κριτική αλλά θα είναι και συμπαραστάτης σας σ΄αυτή την προσπάθεια.


                       ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος                                ΖΙΚΟΣ Χρήστος

Τελευταίες αναρτήσεις