Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Αστυνομικά Μέτρα κατά αγροτικές κινητοποιήσεις



                                                       Λάρισα 1 Φεβρουαρίου 2013

                                          Π Ρ Ο Σ : Aστυνομική Διεύθυνση Λ ά ρ ι σ α ς
                                          Κ Ο Ι Ν :  Π.Ο.ΑΣ.Υ

                     
Κύριε Διευθυντά
   Από τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου έχουμε σε εξέλιξη δυναμικές αγροτικές κινητοποιήσεις. Για μια ακόμη φορά το μάχιμο προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης καλείται να δώσει το καλύτερο εαυτό του, συνεπικουρούμενο από συναδέλφους της ΔΑΕ Θεσ/νικης και των όμορων Αστ.Δνσεων ,ώστε να βγουν εις πέρας τα μέτρα τάξεως & τροχαίας.
   Για να γίνει όμως αυτό οι συνάδελφοι έχουν υποστεί και συνεχίζουν να υπόκεινται σε μεγάλη ταλαιπωρία, ενώ η αστυνόμευση της πόλεως γίνεται μετ΄εμποδίων. Πιο συγκεκριμένα :
Α) Οι περισσότερες βάρδιες, ειδικά των ομάδων και των διμοιριών αλλά κάποιες φορές και των περιπολικών, εργάζονται ως επι το πλείστον περί τις δώδεκα (12) ώρες ημερησίως.
Β) Σε πολλές υπηρεσίες αλλά και στις ειδικές ομάδες (π.χ. τροχαία – ΟΠΚΕ – ΟΕΠΤΑ ) έχει να δοθεί ημερήσια ανάπαυση από τη περασμένη Κυριακή 29 Ιανουαρίου.
Γ) Το πολεοδομικό συγκρότημα του Δήμου Λαρισαίων αστυνομεύεται μόνο από ένα όχημα τάξεως (Α’ ΑΤ), καθώς το όχημα του Β’ ΑΤ είναι μονίμως σε σταθερό σημείο επί της ΠΑΘΕ. Ομοίως  και η ομάδα Ζ είναι μόνιμα απασχολημένη στην ενίσχυση του Τ.Τ. Λάρισας το οποίο για τη τροχονομική αστυνόμευση μόλις και μετά βίας διαθέτει το ανακριτικό όχημα, το οποίο στη κυριολεξία « δε παίρνει ανάσα ».
Δ) Τώρα φαίνεται σε όλο της το μεγαλείο η «γύμνια» μας, ως Υπηρεσία, όσον αφορά τα οχήματα. Οι συνάδελφοι δεν έχουν μόνο τη ταλαιπωρία τους αλλά αντιμετωπίζουν ανά πάσα στιγμή και το κίνδυνο να μείνουν στη μέση του πουθενά με το περιπολικό τους.
Κύριε Διευθυντά
   Αντιλαμβανόμαστε ως επαγγελματίες το μεγάλο βαθμό δυσκολίας των Αστυνομικών Μέτρων. Από τη πρώτη μέρα αγόγγυστα δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε, το καλύτερο εαυτό μας, ξεχνώντας τις όποιες φορές μας  έχει πληγώσει, άδικα, η Υπηρεσία. Αυτό είναι εξάλλου το καθήκον μας ως επαγγελματίες αστυνομικοί.
   Επειδή όμως δεν είμαστε μόνο «για μια μέρα» και οι αντοχές μας δεν είναι απεριόριστες, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις ανωτέρω επισημάνσεις μας παρακαλούμε όπως :
1)      Να αποφεύγεται όσο το δυνατόν η καταπόνηση του προσωπικού με υπερεργασία. Γνωρίζουμε ότι με διαταγή σας  ζητήθηκε από τις Υπηρεσίες να σημειώνουν επ’ ακριβώς τις επιπλέον ώρες, αυτό όμως δε λύνει το πρόβλημα διότι ας σημειωθεί υπάρχουν κάποιες Υπηρεσίες που δε πρόλαβαν ακόμα να δώσουν  τα αδ.αλλαγής από Αθήνα (10/1) και Λειβαδιά (12/1)!
2)       Να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα των ημερησίων αναπαύσεων. Τουλάχιστον  μετά το νυχτερινό να δίνεται ρεπό για ξεκούραση των συναδέλφων. Με τις επικρατούσες συνθήκες αν οι κινητοποιήσεις συνεχισθούν ως έχουν, στο τέλος θα οφείλονται δεκάδες ρεπό και αδιαθ.αλλαγής και σε συνδυασμό με τα συσσωρευμένα υπόλοιπα των κανονικών αδειών, γιατί εννοείται ότι ούτε άδειες δίδονται τώρα, θα έχουμε στις Υπηρεσίες μια κατάσταση μη αναστρέψιμη.
3)      Να αποδεσμευτεί ,αν είναι δυνατόν, το όχημα του Β’ ΑΤ από τα μέτρα επί του ΠΑΘΕ. Δεν είναι δυνατόν ένα πολεοδομικό συγκρότημα άνω των 200.000 κατοίκων να αστυνομεύεται από ένα περιπολικό τάξης, όταν στατιστικά σε κάθε βάρδια έχουμε μόνο  για περιπτώσεις προσαγωγών και  θεώρησης γνησίων υπογραφής, ξέχωρα τα όποια άλλα σήματα – συμβάντα, τουλάχιστον 6 έως 8 περιπτώσεις.
4)      Να εξετασθεί το ενδεχόμενο να ενισχυθεί η ΑΔ Λάρισας όσο διαρκούν τα μέτρα με έγχρωμα οχήματα από άλλες Αστ. Δνσεις, εκτός ΓΑΔΠΘ. Ο παμπάλαιος στόλος των οχημάτων δε μπορεί να λειτουργεί επι 24ωρου βάσεως και ήδη τα πρώτα προβλήματα έχουν φανεί.
Κύριε Διευθυντά
   Με πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης παρακαλούμε όπως αφού μελετήσετε τις αιτιάσεις και τις προτάσεις μας ,να δώσετε τις κατάλληλες λύσεις προς όφελος του μάχιμου προσωπικού και κατ’ επέκταση των υπηρεσιών που με τόσο ζήλο αυτό παρέχει.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                      ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις