Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Φρούρηση κρατουμένου ειδικής κατηγορίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Λάρισα 6 Ιανουαρίου 2014

                                            Π Ρ Ο Σ : Διευθυντή Α.Δ. Λάρισας
                                                               Κ Ο Ι Ν : 1) Αρχηγείο Ελ. Αστυνομίας
                                                                        ( Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
                                                              2) Γ.Α.Δ.Π.Θ.

Κύριε Διευθυντά,
   Από την ερχόμενη Τρίτη 7-1-2014 θα εισαχθεί για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας κρατούμενος ειδικής κατηγορίας.
   Σύμφωνα με διαταγή που εξέδωσε η Α.Δ. Λάρισας, σε καθημερινή βάση δεκάδες συνάδελφοι θα απασχολούνται με τη φύλαξη του.
   Το επιχειρησιακό σχέδιο της εν’ λόγω διαταγής δε πρόκειται να το σχολιάσουμε. Αυτό καλύτερα ας το πράξουν οι διοικητές των Υπηρεσιών, οι οποίες πλέον αδυνατούν να εκτελέσουν έστω και τις βασικές λειτουργίες τους. Έχουμε όμως αδικίες σε βάρος μελών μας, συνέπεια της διαταγής των μέτρων, τις οποίες σε καμιά περίπτωση δε μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστες.
   - Αναφέρονται (4) αλλαγές χωρίς να γίνεται λόγος για τη 5η αλλαγή, δηλαδή το ρεπό. Ειπώθηκε ότι αυτά θα δίδονται από τις υπηρεσίες ανάλογα με τη δυνατότητα που θα υπάρχει. Δηλαδή ποτέ ;
   - Διατάσσονται συνάδελφοι της ομάδας Ζ να εκτελούν καθημερινά 8ωρες βάρδιες. Από πότε άλλαξε το ωράριο των δικύκλων ;
   - Συνάδελφοι από τα ΑΤ Υπαίθρου διατάσσονται να εκτελέσουν υπηρεσία στο Νοσοκομείο, είτε σαν διμοιρία είτε ως στατική, σε διαφορετικές όμως βάρδιες με αποτέλεσμα εξαιτίας της έλλειψης υπηρεσιακών οχημάτων να είναι πολύ δύσκολη η μετακίνηση τους.
Κύριε Διευθυντά,
   Υπάρχουν ακόμα  Υπηρεσίες στις οποίες οφείλονται Α/Α λόγω υπερεργασίας και ρεπό, από τις προηγούμενες αγροτικές κινητοποιήσεις, ενώ κατά πάσα πιθανότητα εντός του μήνα αρχίζουν εκ’ νέου παρόμοιες  κινητοποιήσεις. Πάρα πολλοί συνάδελφοι έχουν υπόλοιπο κανονικής άδειας άνω των 25 ημερών λόγω των αποσπάσεων στον Έβρο, ενώ συνεχίζονται κανονικά οι φυλάξεις των στόχων, των φυλακών, τα μέτρα σε γήπεδα, πορείες κτλ.
   Παρόλο λοιπόν που ήταν από αρκετές ημέρες πριν γνωστή η μεταγωγή ουδεμία ενέργεια υπήρξε για ενίσχυση της Α.Δ. Λάρισας.
   Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών του νομού μας, αλλά και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μελών μας ζητά:
- Άμεση παύση των αποσπάσεων στον Έβρο.
- Απόσπαση αδαπάνως για το δημόσιο ικανού αριθμού συναδέλφων που κατάγονται από το νομό, καθώς και ανάλογου αριθμού οχημάτων, για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα.
Κύριε Διευθυντά,
   Είμαστε της άποψης πως με επίδειξη πνεύματος καλής συνεργασίας για όλα υπάρχουν λύσεις. Αρκεί να γίνει κατανοητό πως οι συνεχόμενες και σοβαρές υπηρεσιακές ανάγκες για να αντιμετωπιστούν ναι μεν θέλουν αμοιβαία συνεννόηση και υποχωρήσεις,  όχι όμως αποκλειστικά σε βάρος των λίγων θεσμικών κεκτημένων που μας απέμειναν.
 



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις