Συναντήσεις για το ασφαλιστικό ζήτημα με Βουλευτές του Νομού μας.

Λάρισα 26 Ιανουαρίου 2016

                                      Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ  Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας στα πλαίσια της γενικότερης κινητοποίησης αναφορικά με τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό των Σωμάτων Ασφαλείας και  των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποίησε συναντήσεις με Βουλευτές του Νομού μας, στους οποίους εξέθεσε τον προβληματισμό των ένστολων αναφορικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή των Ελλήνων ,καθώς επίσης παρουσιάστηκαν και οι θέσεις του συνδι-καλιστικού μας κινήματος για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση.
  Κάναμε γνωστό ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί στους υπηρετούντες στα Σ.Α. και στις Ε.Δ., ένας νέος κοινός τρόπος υπολογισμού των κυρίων και επικουρικών συντάξεων με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
  Έγινε σαφές ότι ο υπολογισμός της σύνταξής μας ,πάντα διέπονταν από συγκεκριμένο συνταξιοδοτικό δίκαιο , λόγω της φύσης και της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος ,της επικινδυνότητας (πιλότοι, δύτες, αλεξιπτωτιστές, Ε.Κ.Α.Μ., πυροτεχνουργοί κλπ,) το μικρό προσδόκιμο ζωής, τους παθόντες εξαιτίας της Υπηρεσίας κοκ.
  Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με τους κ.κ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ Μάξιμο και ΚΕΛΛΑ Χρήστο της Ν.Δ., ΚΟΚΚΑΛΗ Βασίλειο των ΑΝ.ΕΛ., ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ Κων/νο από ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ. Στους ανωτέρω επιδόθηκε υπόμνημα ενώ με όσους δεν κατέστη δυνατή η συνάντηση  εστάλη σχετική επιστολή με τις θέσεις μας. Καλέσαμε άπαντες να διαχωρίσουν τη θέση τους και να δηλώσουν ότι θα καταψηφίσουν τις αντιασφαλιστικές διατάξεις, κάνοντάς τους σαφές ότι εργασιακή ειρήνη θα υπάρξει μόνο με ουσιαστικό διάλογο και όχι με μια εσπευσμένη και αιφνιδιαστική ψήφιση ανεδαφικών και παράλογων διατάξεων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ