Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Συνάντηση του Δ.Σ με τον νέο Δ.Α Λάρισας

Πραγματοποιήθηκε εχθές (21-2-2018) απογευματινές ώρες, συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας με τον νέο ΔΑ Λάρισας Ταξίαρχο κ. Καραπιπερη Βασίλειο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα,ενώ υπήρξε ειλικρινής διάλογος. Από πλευράς μας τέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής ζητήματα:
1) Να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού, το αξιοκρατικά σύστημα αποσπάσεων,με δαπάνες Δημοσίου, το οποίο επέβαλλε στη Διοίκηση, μετά από αγώνες, το Σωματείο μας.
Σχετικά με αυτό ο Αστυνομικός Διευθυντής ήταν κάθετος και μας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να ισχύει το ίδιο ακριβώς σύστημα αποσπάσεων....
 Παράλληλα για το ως ανω ζήτημα θέσαμε υπ'οψην του το πρόβλημα με τις διαταγές μετακίνησης , οι οποίες ανακοινώνονται πολύ αργά με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα τόσο στους αποσπασθέντες όσο και στους παραμένοντες η μή συναδέλφους αλλά και δυσλειτουργία στις υπηρεσίες που δεν δύνανται να δώσουν το διήμερο προετοιμασίας. Η πρόταση που έγινε δεκτή είναι να ερωτώνται οι υπηρεσίες τουλάχιστον 8 μέρες νωρίτερα απο την εκδοση διαταγής για τυχόν επιθυμούντες, αυτοί να μπαίνουν σε σειρά προτεραιότητας και με την εκδοση διαταγής να δίνονται απ'ευθείας τα ονόματα.
2) Δημιουργία Ειδικής Ομάδας ΜΜεταγωγών (Ε.Ο.Μ.) στο ΤΜΔ Λάρισας σύμφωνα με το ΠΔ 7/2017. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι και απαιτείται ομοιογένεια του προσωπικού που εκτελεί συνοδείες. Σχετικά ο Διευθυντής μας ενημέρωσε ότι βλέπει θετικά και θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για τη δημιουργία της Ε.Ο.Μ..
3) Έγινε γόνιμος διάλογος σχετικά με το θεσμό του Τοπικού Αστυνόμου. Συμφωνήθηκε ότι με το υφιστάμενο πλαίσιο οι συνάδελφοι δυστυχώς δεν μπορούν να προσφέρουν.
Τέλος συμφωνήθηκε να υπάρχει διαρκής επικοινωνία,ώστε να υπάρχει το δυνατόν καλύτερη και συντομότερη λύση στα καθημερινά προβλήματα που υπάρχουν.

Τελευταίες αναρτήσεις