Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Μέτρα για χιονοπτώσεις



                                                                                           Λάρισα 7 Ιανουαρίου 2013

                                                             ΠΡΟΣ : Αστυνομική Διεύθυνση  Λάρισας
        

   Επί του θέματος σε καμία περίπτωση δεν έχουμε σκοπό να κρίνουμε το σχεδιασμό των μέτρων. Εξάλλου εκ του αποτελέσματος κρίνονται τα πάντα. Απλά παραθέτουμε κάποια γεγονότα και ερωτήματα.
  Σύμφωνα με την ανωτέρω σχετική, λόγω δελτίου πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το εθνικό οδικό δίκτυο της Α.Δ. Λάρισας χωρίσθηκε σε τομείς, οι οποίοι θα αστυνομεύονται συνολικά από 12 περιπολικά ανά βάρδια με συνολική δύναμη 24 ατόμων σε κάθε βάρδια, δηλαδή 96 άτομα το 24ωρο!
  Όλα τα ανωτέρω χωρίς να έχει «κοπεί» καμία άλλη Υπηρεσία όπως μπλόκα ή φρούρηση φυλακών, ενώ ταυτόχρονα διανύουμε περίοδο αδειών (υπόλοιπα βραχείας) και είναι αποσπασμένοι άνω των τριάντα συναδέλφων στην Ορεστιάδα.
  Άρα για πιο λόγο όλη η ταλαιπωρία; Για μια χιονόπτωση που δε θα έρθει ποτέ γιατί απλούστατα σε κανένα δελτίο καιρού δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για νιφάδα σε όλο το Εθνικό Οδικό Δίκτυο του νομού Λάρισας;
  Και ευτυχώς για όλους μας που ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ. Γιατί αν γινόταν το αντίθετο θα έπρεπε να διαλυθούν όλες οι υπηρεσίες για να βρεθούν οι ανωτέρω αστυνομικοί, με άμεσο αντίκτυπο στην ήδη ελλειμματική αστυνόμευση, αλλά και να βρισκόταν οι αστυνομικοί με τι περιπολικά θα εκτελούσαν την υπηρεσία τους όταν σε ολόκληρο νομό Λάρισας έχουν μείνει με το ζόρι καμιά δεκαπενταριά έγχρωμα που ακόμα κυκλοφορούν, και από αυτά σχεδόν τα μισά είναι έτοιμα να «παραδώσουν πνεύμα»;
  Ωραίοι οι σχεδιασμοί αρκεί όμως να εκτελούνται όταν υπάρχει ο λόγος για τον οποίο συντάχθηκαν, όχι απλά και μόνο για να εκτελέσει μία ακόμα υπηρεσία ο συνάδελφος, αλλά το βασικότερο να υπάρχουν και τα κατάλληλα μέσα. Γιατί όσο καλή διάθεση και αν έχουμε, σε μια χιονόπτωση οι πρώτοι που θα χρειαστούμε βοήθεια θα είμαστε εμείς οι ίδιοι……………….

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                  ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις