Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Αποζημίωση Πενθημέρων

Λάρισα 11 Μαρτίου 2014
                                                                  Π Ρ Ο Σ : 1) Μέλη Ε.Α.Λ.
                                                                                                                      2) Π.Ο.ΑΣ.Υ.


Σχετ : 8002/32/214-β από 10-3-2014 έγγραφο Δνσης Οικ.ΑΕΑ/τμ.4ο


   Έκπληξη, προβληματισμό και αγανάκτηση προκάλεσε η έκδοση της ανωτέρω σχετικής διαταγής, σύμφωνα με την οποία για τους μήνες που δικαιολογούν 5η ημέρα αποζημίωσης  πενθημέρου, αυτή δε θα δικαιολογείται καθόσον υπάρχει πλέον πλαφόν (12) ημερών ανά τρίμηνο.   
   Αυτό σημαίνει μια άμεση μείωση του εισοδήματός μας της τάξεως των 160ευρώ/έτος περίπου. Σε συνδυασμό με την αύξηση των εισφορών σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΤΕΑΠΑΣΑ, οι οποίες είναι μεσοσταθμικά περί τα 150ευρώ/έτος έχουμε άμεσα μια νέα ετήσια μείωση στο εισόδημά μας 300 ευρώ το χρόνο!
  Εκτός όμως από την οικονομική μείωση , έχουμε και μείζον πραγματικό θέμα αστυνόμευσης. Αφού οι διοικητές των Υπηρεσιών υποχρεούνται να μη διαθέτουν το προσωπικό τους σε 5η ημέρα πέραν του πενθημέρου άρα θα πρέπει να το διαθέτουν σε ημερήσια ανάπαυση.
   Αλήθεια ποια μάχιμη υπηρεσία, ειδικά μεγάλης πόλης, θα μπορέσει να το κάνει αυτό, με τον ορυμαγδό των αστυνομικών μέτρων που υπάρχουν ειδικά τα Σαβ/κα; Μήπως καταλήξουμε όπως συμβαίνει και με το πλαφόν των νυχτερινών να εργαζόμαστε ενώ συμπληρώσαμε το ανώτατο όριο των ωρών; Μήπως τελικά χάθηκε η επαφή με τη πραγματικότητα;
  Επειδή δεν ανεχόμαστε άλλη εις βάρος μας κοροϊδία, αρχής γενομένης από το τρέχοντα μήνα που έχει πέντε (5) πενθήμερα, όποιος συνάδελφος εργάστηκε τα τέσσερα (4) πρώτα να ενημερώνει άμεσα τον διοικητή του ο οποίος υποχρεούται, για να είναι ηθικά και τυπικά εντάξει, να τον διαθέσει σε ημερήσια ανάπαυση ολόκληρο το 5ο Σαβ/κο!
   Όλη αυτή η φασαρία και αναστάτωση για δημοσιοοικονομικό όφελος εννέα περίπου εκατ. ευρώ το έτος. Κουράγιο ……………..Άλλα τόσα και τη βγάλαμε την αναδιάρθρωση!     

  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις