Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Κρούσματα Ψώρας στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας



                                                                           Λάρισα 15 Ιανουαρίου 2013

                                                                          ΠΡΟΣ : Π.Ο.ΑΣ.Υ      
                                              
   Παρά τα συνεχόμενα έγγραφά μας για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας ,η οποία εξελίσσεται κατά βάση λόγω της σοβαρής  έλλειψης  δαπανών για καθαριότητα –απολύμανση των κρατητηρίων ,σήμερα 15-01-2013 παρουσιάστηκαν ΤΡΙΑ (3) κρούσματα εμφάνισης ,του άκρως μεταδοτικού παρασιτικού νοσήματος ΄΄ΨΩΡΑ΄΄ ,σε κρατουμένους αλλοδαπούς .Το ανωτέρω περιστατικό είναι στην κυριολεξία μία υγειονομική βόμβα η οποία απειλεί άμεσα του λοιπούς κρατουμένους αλλά και το Αστυνομικό προσωπικό.
  Δεν είναι μακριά ο καιρός όπου ο ίδιος ο Υπουργός μας ανέδειξε ως ΄΄ΕΘΝΙΚΟ΄΄ το θέμα της λαθρομετανάστευσης ,σε γενόμενη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων ανέφερε για την κράτηση των συλλαμβανομένων παράνομων αλλοδαπών ότι: ΄΄ Ειδικότερα, για την κράτηση των συλλαμβανομένων παρανόμων αλλοδαπών, έως ότου ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες επαναπατρισμού τους (έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, εκτέλεση των αποφάσεων απέλασης-επιστροφής που εκδόθηκαν σε βάρος τους), καθίσταται απαραίτητη η ύπαρξη ανάλογης δυναμικότητας υποδομών και χωρών κράτησης που θα λειτουργούν στα πλαίσια των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας μας, με απόλυτη τήρηση των κανόνων ασφαλείας και υγιεινής και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα .΄΄
 Αντί όλων αυτών παρατηρούμε ότι το ΄΄ΕΘΝΙΚΌ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ΄΄ βαρύνει αποκλειστικά τις πλάτες του Έλληνα Αστυνομικού ,χωρίς να έχει στη διάθεσή του έστω τα βασικά για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Κρατητήρια υπεράριθμα που δεν απολυμαίνονται, μηδαμινή προληπτική Ιατρική των κρατουμένων .    
  Ακόμη και για μια απλή εξέταση στο νοσοκομείο ατόμων με συμπτώματα ψώρας κλίνεται ραντεβού μετά από δεκαπέντε και πλέον ημέρες ,με αποτέλεσμα το όποιο νόσημα να μεταδίδεται ραγδαία.
  Μετά και τα σημερινά  κρούσματα  απαιτούμε :
  1. Άμεση απολύμανση των κρατητηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας καθώς και των κλινοσκεπασμάτων –ενδυμάτων των κρατουμένων σε ειδικού κλιβάνους .
  2. Έναρξη προφυλακτικής θεραπείας των κρατουμένων και εν ανάγκη των συναδέλφων που έρχονται άμεσα σε επαφή μαζί τους .
  3. Απολύμανση όχι μόνο του περιπολικού με το οποίο μεταφέρθηκαν εσπευσμένα οι ασθενείς κρατούμενοι από το Νοσοκομείο Λάρισας, αλλά και όλων των οχημάτων με τα οποία καθημερινά ενεργούνται προσαγωγές..
  Επιτέλους τι άλλο πρέπει να μας συμβεί για να πραγματοποιηθούν κάποια αυτονόητα.
  Ως πότε κάποιοι θα εξακολουθούν να θέτουν σε κίνδυνο τους Αστυνομικούς.
   Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως το φιλότιμο και η υπομονή έχουν τελειώσει και ότι η συνεχόμενη έκθεση σε κίνδυνο των συναδέλφων και των οικογενειών τους είναι εκτός από ηθικό και ποινικό ζήτημα!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                     
                                  
          ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                  ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ



 

Τελευταίες αναρτήσεις