Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Κοινή επιστολή ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ των ΕΑΥΝ Λάρισας-Μαγνησίας-Καρδίτσας


                                                                                                                                                                      
ΠΡΟΣ                                                                                    
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
 κ.  Κωνσταντίνο  ΑΓΟΡΑΣΤΟ
                                                                               Παρασκευή  8 Φεβρουαρίου 2019

  • Κύριε Περιφερειάρχα,

  Όπως ενημερωθήκαμε, το Αρχηγείο προχώρησε στην έκδοση Διαταγής η οποία αφορά την ανακατανομή τριών οχημάτων, εκ των οποίων δύο υπηρεσιακού χρωματισμού από το Τ.Τ. Λάρισας και το Τ.Τ. Μαγνησίας, και ενός συμβατικού οχήματος του Τ.Τ. Καρδίτσας στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προς ενίσχυσή της.  
 Διαβάζοντας τη Διαταγή του Αρχηγείου, διαπιστώσαμε ότι τα εν λόγω οχήματα είχαν αποκτηθεί με προγράμματα ΕΣΠΑ, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν από τις Αστυνομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας  Θεσσαλίας για την ασφάλεια των πολιτών του τόπου μας.
  Η αλήθεια είναι ότι η ενέργεια του Αρχηγείου είναι νόμιμη διότι με την πάροδο πενταετίας μπορεί όντως να γίνει οποιαδήποτε ανακατανομή.  Είναι όμως και ΗΘΙΚΗ;
- Θεωρούμε αδιανόητο, οχήματα τα οποία αγοράζονται με χρήματα της Περιφέρειας για να καλύψουν καθημερινές ανάγκες των αστυνομικών Υπηρεσιών αυτής, να μετακινούνται με την πάροδο του χρόνου σε άλλη Περιφέρεια.
- Δεν είναι δυνατόν οι αστυνομικές υπηρεσίες των ανωτέρω Νομών, και κατά συνέπεια οι πολίτες  της Περιφέρειας Θεσσαλίας, να στερηθούν έστω και ένα από τα λίγα πλέον λειτουργικά οχήματα που διαθέτουν.
  Ζητάμε την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από την πλευρά σας για την ακύρωση της διαταγής του Αρχηγείου και την παραμονή των οχημάτων  στην Περιφέρεια μας.
                                 
Οι Πρόεδροι των Ενώσεων
 ΛΑΡΙΣΑΣ             ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος     ΔΙΧΤΑΣ Ανάργυρος ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟΣ Σωκράτης


Τελευταίες αναρτήσεις